Wat is JOGG?

In Nederland is ongeveer één op de zeven kinderen te zwaar. In Zwijndrecht zelfs één op de vijf. Daar gaan we wat aan doen! Onze jongeren zijn de toekomst van Zwijndrecht! Wij zijn sinds 2013 een JOGG-gemeente, JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. JOGG  is een meerjarige aanpak om te zorgen dat iedereen in de wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren tussen de 0-19 jaar zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. Onder aanvoering van de gemeente werken verschillende partijen samen aan een gezonde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan kinderopvang, scholen, verenigingen, sportcoaches Toppie en Goodtoknow, maar ook supermarkten en bedrijven.

Lokale partners

Wij werken niet alleen samen met de kinderopvang, basisscholen, voortgezet onderwijs, sportverenigingen, supermarkten, diëtisten, maar ook met bedrijven en stichtingen. Wij werken met de lokale partners samen op de leefstijlthema’s water drinken, bewegen en het eten van groenten en fruit.

Doe met ons mee

Materiaal uitleen

Via de Toppie sportcoaches kunt u gebruiken maken van JOGG-materiaal ter ondersteuning van een activiteit of evenement. Bekijk onderstaande toolkit voor de mogelijkheden.

thumbnail of JOGG Toppie materialen toolkit

Gezonde keuze bij evenementen

We streven er ook naar dat de gezonde keuze op alle festivals en evenementen een vaste plek verovert in Zwijndrecht.
Denk naast de gebruikelijke zaken zoals veiligheid en EHBO ook eens aan variatie en de gezonde keuze in eten en drinken als vast onderdeel van het organisatieplan van uw evenement!

thumbnail of 10 praktische JOGG-tips bij festivals en evenementen

Publieke Private Samenwerking

De samenwerking tussen bedrijven, scholen en onze maatschappelijke partners is erg belangrijk. Diverse bedrijven zijn al aangesloten. Bent u benieuwd welke bedrijven dit zijn of wat de mogelijkheden zijn open dan de onderstaande brochure voor het PPS aanbod.

thumbnail of JOGG-beurs flyer

 

Gezond & Cool trakteren

Om gezond en cool trakteren makkelijker te maken heeft Kindercoach Dominique een boekje gezonde(re) traktaties gemaakt met daarin tips en inspiratie voor ouders en kinderen. Lees haar blog hier.

JOGG BINGO

Samen met de kinderburgemeester en kinderambassadeurs hebben we een actieve JOGG-bingo gemaakt. Doen jullie ook mee?

The Daily mile

The Daily mile is eenvoudig en effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of kinderopvang. Dagelijks onderbreken kinderen de dag of les 15 minuten om in hun eigen tempo een rondje te rennen of joggen. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.

Team:FIT

Team:Fit zet in op sportlocaties en sportevenementen en richt zicht met name op de mensen die de verandering bij sportverenigingen en sportaccommodaties in gang zetten. Denk bijvoorbeeld aan leden, vrijwilligers, kantinebeheerders en uitbaters. De thema’s zijn gezonde(re) voeding en roken en alcohol.

Contact

Doe met ons mee!
Wil je meer weten over de JOGG-aanpak of de mogelijkheden met JOGG voor bijvoorbeeld jouw school, wijk, vereniging of bedrijf neem dan gerust contact op met Toppiecoach Jordi: jordi@toppiecoach.nl of de JOCG-regiseur Sandra Vat: s.vat@Zwijndrecht.nl.