Wat is JOGG?

In Nederland is ongeveer één op de zeven kinderen te zwaar. In Zwijndrecht zelfs één op de vijf. Daar gaan we wat aan doen! Onze jongeren zijn de toekomst van Zwijndrecht! Wij zijn sinds 2013 een JOGG-gemeente, JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. JOGG  is een meerjarige aanpak om te zorgen dat iedereen in de wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren tussen de 0-19 jaar zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. Onder aanvoering van de gemeente werken verschillende partijen samen aan een gezonde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan kinderopvang, scholen, verenigingen, sportcoaches Toppie en Goodtoknow, maar ook supermarkten en bedrijven.

Lokale partners

Wij werken niet alleen samen met de kinderopvang, basisscholen, voortgezet onderwijs, sportverenigingen, supermarkten, diëtisten, maar ook met bedrijven en stichtingen. Wij werken met de lokale partners samen op de leefstijlthema’s water drinken, bewegen en het eten van groenten en fruit.

Doe met ons mee

Materiaal uitleen

Via de Toppie sportcoaches kunt u gebruiken maken van JOGG-materiaal ter ondersteuning van een activiteit of evenement. Bekijk onderstaande toolkit voor de mogelijkheden.

thumbnail of JOGG Toppie materialen toolkit

Gezonde keuze bij evenementen

We streven er ook naar dat de gezonde keuze op alle festivals en evenementen een vaste plek verovert in Zwijndrecht.
Denk naast de gebruikelijke zaken zoals veiligheid en EHBO ook eens aan variatie en de gezonde keuze in eten en drinken als vast onderdeel van het organisatieplan van uw evenement!

thumbnail of 10 praktische JOGG-tips bij festivals en evenementen

Publieke Private Samenwerking

De samenwerking tussen bedrijven, scholen en onze maatschappelijke partners is erg belangrijk. Diverse bedrijven zijn al aangesloten. Bent u benieuwd welke bedrijven dit zijn of wat de mogelijkheden zijn open dan de onderstaande brochure voor het PPS aanbod.

thumbnail of JOGG-beurs flyer

 

Contact

Doe met ons mee!
Wil je meer weten over de JOGG-aanpak of de mogelijkheden met JOGG voor bijvoorbeeld jouw school, wijk, vereniging of bedrijf neem dan gerust contact op met Toppiecoach Jordi: [email protected] of de JOCG-regiseur Sandra Vat: [email protected].