Wie is Toppie?
Toppie bestaat uit sport- en cultuurcoaches voor brede scholen in het basisonderwijs. Een brede school is een school die kiest voor een brede maatschappelijke functie en verzorgt meer dan alleen onderwijs. Dit doen wij vaak in samenwerking met meerdere basisscholen en partijen in de wijk die zich inzetten voor ontwikkeling van (jonge) kinderen. We vinden het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving leven en spelen, daarom is Toppie ook ambassadeur voor Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Wij verzorgen het sport– en cultuurprogramma in Zwijndrecht en Heerjansdam en laten kinderen op een laagdrempelige manier hiermee kennismaken. Ook stimuleren en helpen we kinderen te ontdekken wat ze leuk vinden, waar hun talent ligt en ontwikkelen dit verder. We geven ieder kind een kans om het beste in zichzelf naar boven te halen. Via de sport- en cultuurcoaches komen kinderen in contact met verschillende sporten en kunstvormen tijdens schooltijd, welke zij ook bij de lokale verenigingen en organisaties kunnen beoefenen.

De sport en cultuurcoaches verzorgen ook activiteiten buiten schooltijd, denk bijvoorbeeld aan Outdoor Fit & Fun en zelfverdediging of strip en games tekenen, theater, dans en muzieklessen.

Ook sluiten wij aan bij het netwerk van sport- en cultuurverenigingen en organiseren wij verschillende evenementen. Denk aan de jaarlijkse Sporthuldiging, de Zwijndrechtse Koningsspelen, de Culture Run en het Toppie festijn.

Waarom Toppie?
De gemeente wil alle kinderen al jong vertrouwd maken met sport en cultuur. Dagelijkse beweging is belangrijk voor hun gezondheid. Cultuur stimuleert de ontwikkeling van kinderen op meerdere manieren. Daarom organiseren de sport- en cultuurcoaches activiteiten voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.